Trafikte Uyulması Gereken Araç Kuralları Nelerdir?

Trafikte Uyulması Gereken Araç Kuralları Nelerdir?
Trafik ;

Karayolu üzerinde bulunan taşıtların yayaların ve hayvanların hal ve hareketlerinin tümüne trafik denilmektedir. Trafikte birçok araç bulunmaktadır. Bunlardan bazıları aşağıdaki şekildedir ;

Otomobil,
Kamyon,
Tır,
Motosiklet,
Metro,
Tren,
Trafikte uymamız gereken önemli kurallar bulunmaktadır. O yüzden trafikte ne yapmamız gerekiyor iyi bilmek gerekir. Güvenlik önlemlerini alarak sağlıklı şekilde gitmek istediğimiz yere ulaşabiliriz. Özellikle ulaşım araçlarında yolculuk gerçekleştirirken uymamız gereken kurallar ve uyduğumuz takdirde güvenli şekilde giderek kazalardan korunmuş oluruz.

10 yaşından küçük çocuklar kesinlikle çocuk koltuğuna oturmalıdır.
Çocuklar her zaman arka koltukta oturmalıdır.
Otomobile bindiğimiz zaman emniyet kemerini takmalıyız.
Araçların camından başımızı ya da kolumuzu çıkarmamalıyız.
Araç hareket ederken şoförü meşgul etmemeliyiz.
Bu kurallara uyduğumuz takdirde trafik kuralları her zaman hayat kurtarıcıdır.

Trafikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Trafiğin doğru akışını sağlayabilmek ve güvenliği açısından trafik kuralları büyük önem taşımaktadır. Olumsuzlukların önüne geçmek mümkündür.

Trafik Kuralları ;

Araç kullanırken telefon ile konuşulmaz.
Emniyet kemeri takılması zorunludur.
Hız limitlerine uyulması gerekir.
Hatalı sollama yapmamaya özen gösterilmelidir.
Alkollü araç kullanılması yasaktır.
Sağa dönüşlerde yayaya yol verilmelidir.
Gereksiz yere korna çalınmamalıdır.
Diğer araçlarla aranıza güvenli takip mesafesi konmalıdır.
Tek yön olan yerlere girilmemesi gerekir.
Yaya geçitlerinde ve genelde yol öncelik yayanındır.
Ehliyetsiz araç kullanmak yasaktır.
Trafiğe çıkan araçların tüm işlemleri yapılmış olmalıdır.
Araçlar kırmızı ışıkta geçemezler.
Trafik işaretlerine uyulması gerekmektedir.
Trafik kurallarına uyulmadığında her cezaya göre farklı ödeme oranları bulunmaktadır. Belli bir yerden sonra ehliyete el konulma durumu söz konusu olmaktadır.

Yayaların Uyması Gereken Kurallar Nelerdir?

Trafiğin en önemlisi yoldaki araçlar olduğu kadar yaya ve hayvanlar olarak trafik oluşmaktadır. Bununla ilgili düzenlemeler ve cezai işlemler uygulanmaktadır. Yayalarında uyması gereken kuralar aşağıdaki şekildedir ;

Cadde ve sokaklarda her zaman yaya kaldırımını kullanmak. Karşı kaldırıma yaya geçitleri kullanmak.
Yola inerken ve karşıdan karşıya geçerken önce sola, daha sonra sağa yine sola bakıp öyle geçmek.
Yaya kaldırımı olmayan yerlerde yolun solundan yürümek.
Trafik görevlilerinin işaretlerine uymak.
Trafik görevlisi olmadığı yerde trafik işaretlerine dikkat etmek.
Trafik lambası yayalara kırmızı yanarken karşıya geçmemek.
Karşıdan karşıya geçerken yolda ağır hareket etmeyerek, hızlıca geçmek.
Hareketsiz araçların önünden ve arkasından geçmek.
Toplu taşıma araçlarını kullanırken, inerken taşıtın tam olarak durmasını beklemek.
Trabzon Araç Kiralama ve Trabzon Rent a Car firmaları arasında Eco Oto Kiralama şirketi yılların verdiği tecrübesi ile müşterilerinin daima yanında olmaktadır.
İlginizi Çekebilir
  • Ankara Araç Kiralama Firmaları: En İyi Hizmeti Nasıl Bulabilirsiniz?
    Aqua Vega Akvaryum, Ankara ilinin Mamak ilçesinde yer almaktadır. Denizi bulunmayan Ankara ile dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan her türden deniz canlısını bir araya getiren bir yapıdır. Ankara’ya denizi getiren ve yüzlerce canlı türüne ev sahipliği yapan bu mekanı ziyaret etmek isterseniz; Ankara Araç Kiralama hizmeti olan Ecocar’dan rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayınız.
  • Ankara Rent a Car Hizmetleri: Araç Seçimi ve Rezervasyon Nasıl Yapılır?
    Augustus Tapınağı, Ankara ilinin Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Ankara'da Roma Dönemi'nin en önemli yapılarından bir tanesidir. Augustus Tapınağı, Ankara Anıtı olarak da bilinmektedir. M.Ö. 25-20 yılları arasında inşa edilmiştir. Galat hükümdarı Amintos'un kızı Pilamenes tarafından Roma İmparatoru Augustus adına, bir bağlılık nişanesi olarak yaptırılmıştır.
  • Ankara Oto Kiralama İpuçları: Bütçenizi Koruyarak Araç Kiralayın
    Hacı Bayram Camii, Ankara ilinin Ulus ilçesinde yer almaktadır. Caminin bulunduğu konum, Augustus Tapınağı yakınlarında yer almaktadır. Hacı Bayram Camii, Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa edilmiştir. İnşa ediliş tarihi 1427 yılıdır. Caminin inşasının tamamlanması 1 yıl kadar sürmüştür. Hacı Bayram Camii, 17. yüzyılda inşa edilmiş olan camilerin karakteristik özelliklerini taşımaktadır ve mimari açıdan da bu dönem camilerine benzemektedir. 600 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Hacı Bayram Camii, adını Hacı Bayram Veli türbesinden almaktadır.
  • Ankara'da Günlük ve Haftalık Oto Kiralama Seçenekleri
    Hititler zamanından günümüze kadar ulaşmış olan Ankara Kalesi; Ankara ilinin tam ortasında, Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Kaleden şehrin her tarafı gözlemlenebilmektedir ve oldukça stratejik bir noktadadır. Ankara Kalesi'nin ilk inşasına dair net bir bilgi yoktur. Askeri amaçla kullanılan Ankara Kalesi; Osmanlı, Selçuklular, Hititler, Romalılar ve Galatlar gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bazı kaynaklarda Ankara Kalesi'nin M.Ö. 7. yüzyılda Frig Kralı Midas'ın emri üzerine Ankara şehrinin kurulması esnasında yapıldığı geçmektedir.
  • Ankara Rent a Car Fiyatları: Uygun Bütçeli Tatiller İçin İpuçları
    Yaşayan Müze, Ankara ilinin Beypazarı ilçesinde yer almaktadır. Halk yaşamını ve halkın ürettiklerini sergileme düşüncesiyle açılmış bir müzedir. Yaşayan Müze, tipik bir Osmanlı Dönemi Türk evinde hizmet vermektedir. Yaşayan Müze'de farklı canlandırma teknikleri ve sergileme yöntemleri kullanıldığı için Müze, bu geleneğin Türkiye'deki temsilcisi durumundadır. Yaşayan Müze, aynı zamanda Türkiye'deki açık hava müzelerinin ilk örneğidir.
Whatsapp Telefon